|
מתי נפתחת הרשמה לקורסים?
ההרשמה לקורסים נפתחת בדרך כלל בחודש יולי, תחילת אוגוסט לכל המאוחר.
|
האם הקבלה לקורסים נעשית לפי מועד ההרשמה?
בהרשמה לקורסי המכון לא כל הקודם זוכה. בתום תקופת ההרשמה לקורס כל מי שנרשם ועומד בקריטריוני הקבלה לקורס (כגון תואר, דרישות קדם, ציונים ואישור ועדת ההוראה באוניברסיטת האם) הוא מועמד פוטנציאלי להתקבל.
|
כמה נקודות מקנה לי ההשתתפות בקורס?
בטבלת הקורסים שבאתר המכון (לחץ על רשימת הקורסים תחת לימודים) מופיע פירוט הניקוד הניתן על ידי המוסדות האקדמיים השונים לכל קורס וקורס. בלחיצה על שם קורס בטבלה נפתח דף עם הפירוט על הקורס בו גם מצוין למי הקורס מיועד. מידע על הניקוד אמור להופיע גם בתיאורי הקורסים בקטלוגים של המוסדות האקדמיים השונים. רק מועמד הזכאי לקבל ניקוד על הקורס יוכל להיות מועמד פוטנציאלי להתקבל אליו. על המועמד לבדוק זכאות זו במסלול הלימוד האישי שלו או אצל יושב ראש ועדת ההוראה שלו באוניברסיטת האם.
|
לאן לשלוח את גיליון הציונים?
גיליונות ציונים יש להזין במערכת ההרשמות. גיליונות הציונים צריכים לכלול את שם המוסד האקדמי, שם הסטודנט, ת.ז. של הסטודנט, פירוט הציונים של כל שנות הלימוד, ציון סופי לתואר או ממוצע רב שנתי.
|
השלמתי בחינות והציון הממוצע שלי עלה. כיצד לעדכן זאת?
יש להיכנס לדף ההרשמה, לתקן את הציון בדף הפרטים האישיים וכן להזין למערכת ההרשמות גיליונות ציונים מעודכנים.
|
כמה עולה ההשתתפות בקורס בינאוניברסיטאי?
ברוב הקורסים ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום נוסף לזה ששולם לאוניברסיטת האם. בקורסים בודדים בהם נדרש תשלום מינימאלי מצוין הדבר בדף הקורס שבאתר המכון. על המשתתף בקורס לקחת בחשבון עלויות של נסיעות למכון ובחזרה והוצאות עבור רכישת מזון.
|
ברצוני להשתתף בקורס המתקיים במכון, מה עלי לעשות?
עליך להירשם לקורס באתר המכון. יש להירשם גם באוניברסיטת האם. הבקשות ממוינות לפני פתיחת סמסטר א' והודעה לגבי מצב הקבלה מועברת לנרשמים. סטודנט שהתקבל לקורס ואישר את השתתפותו יוכל להשתתף בקורס.
יש לשים לב כי האחריות לבטל את הרישום לקורס באוניברסיטת האם לפני תום תקופת השינויים חלה רק על הסטודנט והמכון לא יהיה אחראי להשלכות של אי ביטולו באוניברסיטת האם, כגון תשלום על נקודות עודפות או היעדר מספיק נקודות לסיום התואר.
|
כיצד נרשמים לקורסים במכון?
ההרשמה לקורסים נעשית דרך אתר זה. ניתן להגיע להרשמה בשתי דרכים:
-
הוראה >> הרשמה. בדף זה יש הנחיות, הסברים ופירוט נוהלי ההשתתפות בקורסים. בסופו יש קישור להרשמה.
-
הוראה >> קורסים >>שם קורס. בטבלת הקורסים מפורטים כלל הקורסים הניתנים במכון, מועדיהם והניקוד הניתן עבורם באוניברסיטאות השונות. בתחתית דף קורס הפתוח להרשמה יופיע קישור להרשמה.
הרישום כולל כמה שלבים, חשוב מאד להקפיד על סדר השלבים, בכל השלבים יש לפעול בהתאם להנחיות הרשומות:
-
דף כניסה. במידת הצורך יש להירשם כמשתמש חדש או להיכנס ישירות למערכת בעזרת שם משתמש וסיסמא קיימים.
-
שלב 1. עדכון פרטי משתמש. דף זה מכיל כמה חלקים ומחייב מילוי פרטים אישיים (פרטים כלליים, כתובות וטלפונים, לימודים, צולל). חשוב מאד! לפני בחירת הקורסים בשלב 2, יש לעדכן בפרטי הלימודים את התואר ושנת הלימודים שיהיו תקפים לשנת הלימודים בה מתקיימים הקורסים. ההשתתפות בקורסים אינה מותנית ברישיון צלילה.
-
שלב 2. בחירת קורסים. יש לבחור עד 4 קורסים מתוך הקורסים הפתוחים למשתמש. יש למלא קורסי קדם (בקורסים בהם יש דרישה כזו). מומלץ מאוד לפרט בסעיף נימוקים לבקשה מדוע הקורס חשוב ונחוץ להמשך לימודיכם. שימו לב לתאריך האחרון בו ניתן יהיה לבטל במערכת את הרשמתכם לקורס.
-
שלב 3. הודעות ותנאים להשלמת ההרשמה. בדף זה, עליכם להזין למערכת גיליונות ציונים ואישורי זכאות לתואר בהתאם לשלב הלימודים בו אתם מצויים. גיליונות הציונים (שנים א' + ב', סיום תואר ראשון, סיום תואר שני) חייבים לכלול את שם/לוגו המוסד האקדמי, שם הסטודנט, ת.ז. של הסטודנט, פירוט הציונים של כל שנות הלימוד, ממוצע רב שנתי ו/או ציון סופי לתואר. כמו כן, במידה שמערכת ההרשמות מבקשת, יש להזין בדף זה אישור מהמוסד האקדמי על שהקורס יוכר לכם כחלק מתכנית הלימודים ויקנה לכם נקודות זכות לתואר.
|
כיצד אני מוחק עצמי מקורס אליו נרשמתי, ואין בכוונתי להשתתף בו?
-
בקורס שעדיין פתוח להרשמה ניתן לבטל את ההרשמה דרך מערכת ההרשמות עד התאריך המצוין במערכת ההרשמות ובפרסומים באתר המכון.
-
שים לב, אם אישרת את השתתפותך בקורס וברצונך לבטל את ההשתתפות לאחר המועד בו ניתן לבטל דרך המערכת תוכל לעשות זאת רק באישור יו"ר ועדת ההוראה של המכון, ורק מסיבות מוצדקות. סטודנט שאישר השתתפות בקורס ולא הגיע אליו, או שהשתתף בקורס אך לא מילא את המטלות בו, לא יוכל להתקבל בעתיד לקורסים בינאוניברסיטאיים אחרים.
|
נרשמתי לפני זמן רב ועדיין לא קיבלתי תשובה לגבי ההשתתפות בקורס.
הטיפול במיון המועמדים לקורסים מתחיל לפני פתיחת שנת הלימודים*. ההרשמה לקורסים שמועדם סמוך לפתיחת סמסטר עשויה להיסגר כחודש לפני פתיחת הקורס.
הקבלה לקורס אינה תלויה במועד ההרשמה של הסטודנט כל עוד נרשם בזמן. הסיכויים להתקבל תלויים במקומות המוקצים לקורס, בעמידה בקריטריוני הקבלה לקורס ובציונים.
* לוח שנה אקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים.
|
נרשמתי למספר קורסים ודירגתי אותם בהתאם לרצוני להתקבל אליהם. כיצד אוכל לוודא שאתקבל לקורס המועדף עלי ביותר?
אין תלות בין הודעות הקבלה לקורסים השונים הנשלחות אליך. ההודעות על קבלתך לקורסים שונים עשויות להישלח אליך בהפרש של מס' ימים זו מזו ותאלץ להגיע להחלטה האם לאשר השתתפותך בקורס שבעדיפות נמוכה יותר לפני שקבלת את ההודעה על קורס שבעדיפות גבוהה יותר.
|
אני סטודנט בשנה ב', והבנתי כי ההרשמה אפשרית גם לתלמידי שנה ב' מצטיינים.
הקורסים במכון פתוחים לסטודנטים משנה ג' ומעלה בלבד.
|
אין לי תעודת צולל. האם אוכל להתקבל לקורס במכון?
הקבלה לקורס בינאוניברסיטאי אינה מותנית באחזקת תעודת צולל ולא בכל הקורסים מתבצעות צלילות. סטודנט לא צולל יוכל לסיים את הקורסים בהצלחה.
סטודנט הרוצה לצלול בקורס בו מתבצעות צלילות צריך להביא לקורס תעודת צולל, ביטוח צלילה בתוקף, פנקס רישום (לוג בוק) ובנוסף, צילום של תעודת הצולל וביטוח הצלילה. ניתן לרכוש ביטוח צלילה במכון (בכרטיס אשראי בלבד).
|
איני שוחה טוב, האם ביכולתי להשתתף בקורס במכון?
יכולת לשחות אינה תנאי להתקבל לקורס. בקורסים בהם מתקיימים שנירקולים מודרכים בים או שנירקולים לצורך תצפית יוכל סטודנט המתקשה בשחייה לקבל חגורת הצלה.
|
ברצוני להשתתף בקורסים במכון, אך העברית שלי אינה טובה. האם אוכל להשתתף?
לסטודנט המתקשה עם השפה העברית כדאי מאוד להתייעץ מראש עם מרכז הקורס אליו הוא רוצה להירשם. רוב הקורסים הבינאוניברסיטאיים ניתנים בשפה העברית. קורסים מסוימים עשויים להינתן באנגלית ומידע על כך יופיע בדף הקורס שבאתר המכון. המבחן נערך בד"כ בשפה העברית ובמידת האפשר תוגש לסטודנט מתקשה עזרה בהבנת השאלות. דו"ח מסכם לקורס ניתן יהיה להגיש באנגלית בכפוף לאישור מראש של מרכזי הקורס.
|
לא צללתי זמן רב. האם אוכל לבצע צלילת רענון במכון בתחילת הקורס?
לא ניתן לבצע צלילת רענון במכון ועל הסטודנט לעשות זאת באופן פרטי לפני תחילת הקורס.
לידיעה: ניתן לעשות ביטוח צלילה במכון אך אפשר לשלם עליו רק באמצעות כרטיס אשראי.
|
כיצד נבחרים הסטודנטים לקורסים השונים?
הקורסים הבינאוניברסיטאיים פתוחים לסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה המופיעים בטבלת הקורסים שבאתר המכון. קבלת סטודנט לקורס מסוים נעשית על פי מספר קריטריונים:
-
ייצוג בקורס של סטודנטים מהמוסדות הנ"ל הלומדים במסלולים/חוגים אשר אישרו קורס זה כחלק מתכנית הלימודים.
-
עמידה בדרישות הקדם לקורס זה.
-
ציונים
-
תרומת הקורס להמשך עבודתו המדעית של הסטודנט.
-
מספר הסטודנטים להם פתוח הקורס.
סיכויי הקבלה לכל קורס וקורס שונים ותלויים רבות במספר המועמדים העומדים בקריטריונים הנ"ל.
|
היכן לנים ואוכלים במהלך הקורס?
הסטודנטים לנים במהלך הקורס במעונות המצויים בשטח המכון (בית דור). החדרים מיועדים ל-4-5 אנשים ובכל חדר מקלחת ושירותים צמודים. במתחם 3 מטבחים המאובזרים כל אחד במקרר, תנור מיקרו, טוסטר אובן, סירים, מחבתות וכלי אוכל העומדים לרשות הסטודנטים להכנת המזון. המכון אינו מספק מזון, כולל מוצרים בסיסיים כמו שמן, מלח, קפה, סוכר וכד'. החלק המנהלתי הקשור ברכישת מזון במרוכז הוא אך ורק באחריות הסטודנטים. המכון רק דואג להסיע לסופרמרקט נציגים של המשתתפים בקורס לרכוש את מוצרי המזון לכולם פעמים אחדות במהלך הקורס.
הקרבה בין חדרי המגורים לבין מעבדות ההוראה וחדר ההרצאות מאפשרת ניצול מרבי של זמן השהיה בקורס אולם, יש לזכור כי לא מדובר בבית מלון ועל הסטודנטים לדאוג לשמור על הניקיון והסדר.
|
אני שומר\ת מצוות. האם ביכולתי להשתתף בקורס שחל גם בשבת?
שמירת מצוות אינה מהווה מכשלה לסטודנט הרוצה להשתתף בקורס בינאוניברסיטאי ותכנית הקורס לא תפגע בסטודנט שומרי מצוות. המבחן בקורסים מסוימים עשוי להתקיים במוצ"ש. בית כנסת אין במכון הבינאוניברסיטאי אך קיים במלון אורכידאה הסמוך. בתי כנסת קיימים גם במלונות מרוחקים יותר כ-1.5 ק"מ מהמכון. ניתן לקבל מערכת כלי אוכל לשמירת הכשרות.
|
יש קורס החשוב להמשך לימודי אך קורס זה לא הוכר על ידי ועדת ההוראה שלי. האם כדאי לי לנסות להתקבל אליו?
חובת הסטודנט המבקש להתקבל לקורס לבדוק האם הקורס אושר כחלק מתכנית לימודיו בחוג/מסלול אליו הוא שייך. תלמיד אשר אינו זכאי לנקודות זכות (נ"ז) על פי תכנית הלימודים שלו נדרש להמציא אישור בכתב חתום ע"י יו"ר ועדת ההוראה שלו על כך שהקורס יוכר לו והוא יקבל נ"ז עבורו.
|
היכן מתפרסמים ציוני קורס?
הציון הסופי של סטודנט בקורס מועבר למזכירות ההוראה באוניברסיטת האם שלו ועל הסטודנט לפנות לשם בכדי לקבלו. העברת הציון הסופי מותנה בהשתתפותו המלאה של הסטודנט בכל אחד ממרכיבי הקורס (הרצאות, מעבדות, פרוסמינריונים וכד') מתחילת הקורס ועד סופו.
|
כיצד מערערים על ציון קורס?
בירורים לגבי ציונים יש לעשות מול מרכז הקורס. בקורס בו הציון הסופי מסתמך רק על מבחן מסכם לא ניתנת האפשרות למועד ב'.
|
האם ניתן לבדוק מבחן לאחר קבלת הציון עליו?
בדיקת מבחן יכולה להיערך רק במכון באילת ובאישור מרכז הקורס או יו"ר ועדת ההוראה של המכון.
|
ברצוני ללמוד לתואר במכון הבינאוניברסיטאי, מה עלי לעשות לצורך העניין?
המכון הבינאוניברסיטאי אינו מעניק תארים אולם סטודנט יכול לבצע בו את עבודת המחקר לתואר שני או לתואר שלישי. רוב המדענים המבצעים מחקר במכון, תושבי העיר אילת או מהצפון, הם סגל אקדמי באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה בארץ. בשלב ראשון על הסטודנט לחפש מנחה מתאים מקרב מדענים אלה ולאחר מכן עליו להירשם בתיאום עם המנחה למוסד האקדמי המתאים. המכון מציע לסטודנטים, המבצעים את מחקרם במכון, עוברים להתגורר באילת ועומדים בקריטריונים שקבעה ועדת ההוראה של המכון, משרות הוראה בקורסי המכון (מורים עוזרים) ומלגות מחיה.
|
ברצוני להתנדב במכון ולסייע במחקר. מה עלי לעשות לשם כך?
כל אדם וגם סטודנט מתואר ראשון ומעלה יכול לפנות למדענים ולברר אצלם לגבי שילובו האפשרי בפרויקטי מחקר אותם הם מבצעים אם בהתנדבות או תמורת שכר.
|
סטודנטית שהיא אם מיניקה
סטודנטית שמשתתפת בקורס, והיא אם מיניקה שזקוקה לחדר הנקה, מתבקשת לציין זאת מראש לפני ההגעה למכון. המכון ידאג לחדר מתאים.
|