מדענים תושבים

ד"ר אנטלר גלעד

אוניברסיטת בן גוריון בנגב
המחלקה למדעי כדור הארץ והסביבה


תחומי מחקר: אוקינוגרפיה כימית גיאומיקרוביולוגיה ביוגיאוכימיה גיאוכימיה של איזוטופים יציבים צימודים בין מחזורים ביוגיאוכימים .
אודות המחקר: המחקר שלנו מתמקד בחקר האינטרקציה בין ביולוגיה כימיה וגיאולוגיה וכיצד היא עיצבה ומעצבת את כדור הארץ שלנו אנחנו חוקרים מחזורים ביוגיאוכימיים שונים וכיצד הם משפיעים על מחזור הפחמן בטבע.

ד"ר אקאיינאק דריה

אוניברסיטת חיפה
טכנולוגיות ימיות


תחומי מחקר: אופטיקה של האור וצבע בים .
אודות המחקר: המחקר מתבצע במעבדה הימית באילת והמטרה היא לפתח כלים ללמוד צבע בים באופן עקבי ולהשתמש בכלים אלו ללמוד על תפקודים של מערכות אקולוגית.

פרופ' גנין אמציה

האוניברסיטה העברית בירושלים
אקולוגיה, אבולוציה והתנהגות


תחומי מחקר: התנהגות אקולוגיה יחסי טורף נטרף ביומכניקה אקולוגיה של שונית האלמוגים השפעות אקולוגיות של תהליכים פיסיקליים בים .
אודות המחקר: אינטראקציות בין זואופלנקטון דגים ואלמוגים.

פרופ' הולצמן רועי

אוניברסיטת תל אביב זואולוגיה בפקולטה למדעי החיים

תחומי מחקר:ביומכניקה אקולוגיה של שונית האלמוגים ביולוגיה של דגים ביולוגיה ימית זואולוגיה זואולוגיה אבולוציה .
אודות המחקר: המחקר שלי מתמקד בביומכניקה עם תשומת לב ספציפית להידרודינמיקה של האכלת יניקה בדגים ולגורמי ההידרודינמיקה של אינטראקציות טורףטרף אני גם מתעניין באופן נרחב במורפולוגיה פונקציונלית ובאבולוציה של מערכות פונקציונליות מורכבות במיוחד ההשפעות של אקולוגיה וארכיטקטורה פונקציונלית.

פרופ' טורפשטיין עדי

האוניברסיטה העברית בירושלים
המכון למדעי כדור הארץ


תחומי מחקר: גיאוכימיה איזוטופית של סדימנטים ימיים ואגמיים פליאואוקיינוגרפיה פליאואקלים גיאוכרונולוגיה איזוטופים של סדרות אורניום כשעונים גיאולוגים של תהליכי בליה והסעה .
אודות המחקר: פרופ עדי טורפשטיין הינו חבר במכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים ומדען תושב במכון הבין-אוניברסיטאי למדעי הים באילת העוסק בתחומי הגיאוכימיה אוקינוגרפיה ופליאואקלים הוא גם ראש חוג לאוקיאנוגרפיה במכון.

פרופ' כפלוי משה

אוניברסיטת בן גוריון בנגב
המחלקה למדעי החיים


תחומי מחקר: אקולוגיה התנהגות .
אודות המחקר: תחומי העניין שלי כוללים היבטים שונים של האקולוגיה וההתנהגות של דגי שונית האלמוגים פרויקטים נוכחיים מתמקדים בנקאי האילתי ולקוחותיו תוך שימוש בטלמטריה אקוסטית ובתצפיות התנהגותיות בשטח ובמעבדה.

פרופ' פיין מעוז

האוניברסיטה העברית בירושלים
המחלקה לאקולוגיה, אבולוציה והתנהגות


תחומי מחקר:אקולוגיה ימית .
אודות המחקר: הסביבה הימית מאותגרת כיום על ידי שינויים סביבתיים גלובליים ומקומיים מחקר המעבדה שלנו עוסק בהבנת תהליכים המעצבים חברות ימיות תחת תרחישי שינוי סביבתי הניסויים מתבצעים בים במערכות אקואריום ובמעבדה תוך שימוש בשיטות אקופיזיולוגיות בהתאם לשאלות המחקר.

ד"ר פראדה מיגל

האוניברסיטה העברית בירושלים
המחלקה לאקולוגיה, אבולוציה והתנהגות


תחומי מחקר:מיקרוביולוגיה ימית .
אודות המחקר: המחקר במעבדה שלי מתמקד באקולוגיה ובפיזיולוגיה של פיטופלנקטון ימי באופן ספציפי אני מעוניין להבין את מחזורי החיים של פיטופלנקטון ואת יחסי הגומלין בין פיטופלנקטון לוירוסים באוקיינוסים עבודתי משלבת גם גישות אוקיאנוגרפיות לחקר אוכלוסיות טבעיות בים וגם גישות מעבדתיות לבדיקת התגובות של אורגניזמים פיטופלנקטונים באמצעות שיטות אופטיות ומולקולריות.

פרופ' שקד יעלה

האוניברסיטה העברית בירושלים
המכון למדעי כדור הארץ


תחומי מחקר:ביוגיאוכימיה ימית כימיה ימית מיקרוביולוגיה ימית .
אודות המחקר: הקבוצה שלנו חוקרת כיצד אצות ימיות זעירות פיטופלנקטון משיג את חומרי ההזנה נוטריאנטים הדרושים לגידולו אצות אלו הן בסיס מארג המזון בים ושחקניות חשובות במחזור הפחמן החמצן ובכך משפיעות על הרכב האטמוספירה והאקלים שלנו אנו לומדים אינטראקציות בין מספר נוטריאנטים ואצות שונות תוך שימוש בשיטות ומכשור חדשני וקיום שיתופי פעולה עם קבוצות רבות בעולם אנו מקבלים בברכה סטודנטים פוסטדוקטורנטים וחוקרים סקרנים אמיצים מוכשרים ונלהבים המעוניינים להצטרף למסעותינו לטריטוריות הלא ידועות של יחסי הגומלין בין אצות לנוטריאנטים.
Top