מיקרוביולוגיה ימית הינה תחום מרכזי באוקיאנוגרפיה וביולוגיה ימית. מיקרואורגניזמים - חיידקים, אצות, פאג'ים, פרוטיסטה וכו'- מרכיבים את רוב הביומסה בים, מפעילים את המחזורים הגאוכימיים, תורמים את הטרף למארג המזון במים הפתוחים ובקרקעית, מעורבים בתהליך ההלבנה, משתתפים בסימביוזה עם בעלי חיים וכו'.
הקורס "מיקרוביולוגיה ימית" מספק את הכלים העיוניים והתיאורטיים להבנת מעמדו של עולם המיקרו בעולם המאקרו:
- שיטות לדיגום, בידוד והעשרה, זיהוי וכימות מיקראורגניזמים.
- סביבות שונות כגון מים פתוחים, בריכות על מלוחות ומשטחים מיקרוביאליים.
- שימוש בכלים מולקולריים לאיפיון שונות האוכלוסיות וקביעת המצב הפיסיולוגי.
- תהליכים אוקיאנוגרפיים, יצרנות ראשונית, שניונית.
- רגולציה של הפיסיולוגיה המיקרוביאלית והסתגלות לעקות סביבתיות.
- הקשר עם שינויים גלובליים והשפעת האדם על מערכות ימיות.